• Portal Hakkalyakin BoardSON YENi KONULAR
  • Forum Hakkalyakin Board FORUMA GiR
  • Search FORUMDA ARA
  • HelpSUPPORT>
    • Calendar Calendar
    • Members JAMPS Members
    • Forum Team Forum Team
    • Forum Statistics Forum Statistics
  • LinklerLiNK>
    • PIXIZ
    • EZGIF
    • PEXEL
    • PIXABAY
    • BLOGIF
    • FREEPIC
    • OIEDiTOR
    • FOTOBEAR
    • COOLTEXT
Raşit Tunca Board
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Unuttum?

Raşit Tunca Board > RASiT TUNCA > KAROGLAN RAŞiT TUNCA > Raşit Tunca'nın Risaleleri > Açık Resimlere ve Açık Videolara Bakmak >

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Görünümü
Açık Resimlere ve Açık Videolara Bakmak
Raşit Tunca
CO-ADMiN
**
CO-Admin
Yorumları: 6,687
Konuları: 5,964
Rep Puanı: 0
Futbol Takımı: Galatasaray
RasitTunca-4  Dün, 04:14 AM
Açık Resimlere ve Açık Videolara Bakmak
Karoglan'ın Açık Resimlere ve Açık Videolara Bakmak Risalesi
Selamun Aleyküm,
Bugün internetin, altı yaşındaki bir çocuğun eline kadar düştüğü bir çağda yaşıyoruz. Resim ararken, şarkı ararken, komik bir video ararken, birden karşına çıplak bir resim çıkıveriyor. Ona tıklarsan, binlercesine açılan bir kapı. Dünde, Playboy dergisini alıp da bir kadının mayolu resmine bakmak bile bir bütçe gerektirirken, bugün çoğunun cebindeki cepte bile her an, bedava, 7/24 hizmette bu işler. Ve buna rastlamamak mümkün değilken, neredeyse herkesin seks filmi veya seks resimleri gördüğü, "a.. nedir, s.. nedir, tikişmek nedir?" canlı canlı öğrendiği bir çağda, hâlâ milleti leylek masallarıyla kandırmak, düpedüz ahmaklıktır.
Ve evet, edep, edep biraz! Ama âliminden cahiline herkesin evine giren bu internet ortamında seks filmi seyretmeyen kalmamışken, beni bunlara bakmış diye günah keçisi ilan eden dangılağın ta koyanına... Daha dün, bir vaazında "Ben rüyamda bir kaplıca gördüm, her gün girdiğim bir kaplıcam vardı, bugün yok" diyerek rüyasındaki kaplıcaya inanan alimlerin, babalarının, şeyhlerinin TV kanalları, internet sayfaları açtığını görüyoruz. Dün TV memnu, yasak derken, bugün bu mecraya şeyhler bile, babalar bile girmişken, bu adamlar internette hiç mi resim aramadı? Resim sayfasında ilgi çekici bir XXX videosu veya resmi hep çıkıyor. Öyle olunca, şeytan da dürterse, ordan oraya, oradan da binlercesinin olduğu sayfaya varmak mümkün. Dün, paralı aç açlığına dansöz karıların göbek dansına gitmek için para ödeyenler—hem de ne için, "kadın mayolu dans edecek de ona bakacağız" diye para öderken—asker olup da aç aç bakmayan var mı? Yine dün para ile iken bunlar, bugün sadece baldırına, bacağına değil, girip çıkışına bakabiliyorsun kardeşim.
Öyle olunca herkes bu boka belenmişken, beni günah keçisi ilan edecek olanın aklına sıçan benim. Tamam, siz gözlerinizi yumun, kafanızı kuma gömün onları görmemek için kardeşim, ben yummuyorum, görünce ihtiyaç olunca bazen açıp bakıyorum bile.
Herkes bamya, sümüklü bamya sevecek diye bir şey yok. Bazısı sevmeyebilir. Sen sevmiyorsun diye sümüklü bamyayı inkar edemezsin anladın mı dangıl? Sen seyretmiyorsun diye bu filmleri, ben, şu, bu o... Sadece seyredenler değil, bunları çekenler, bu filmleri yapan bireyler bile var. Bir dükkanda, markette her şey vardır ve olur. Ama sen, senin ihtiyacın olanı alırsın ve parana göre alırsın. Ve bu dükkan, ahir zaman dükkanında da iyisi var, senin kötü sandıkların da var. İstersen alırsın, istemezsen gözünü yumarsın. Ama kafanı kuma gömmekle bir şey olmaz, sadece sen görmezsin etrafını. Halbuki altı yaşındaki çocuk da gördü bunları. Anladın mı ahmak?

BİRİNCİ EKLEME: İKİYÜZLÜLÜK ÇAĞI
Şimdi gelelim asıl meseleye: Bu işin en büyük yarası, ikiyüzlülüktür. Bir taraftan evinin en ücra köşesinde, gecenin bir vakti o ekranlara bakıp da "Ne güzel, ne rahat" diyen, diğer taraftan cami minberinde, televizyon stüdyolarında "Edep, hayâ, iffet!" diye bağıran o sahte erdemliler, işte bu asıl hastalıktır. İnsan, nefsiyle yüzleşmekten korktuğu için başkalarını suçlar. Oysa gerçek erdem, hatalarını bilip sakınmaktır, yoksa onları görmezden gelip başkasına taş atmak değildir. Dünyanın en tehlikeli körü, gözü gören ama gerçeği görmeyen kördür.
İKİNCİ EKLEME: TEKNOLOJİ VE AHLAK İKİLEMİ
Hz. İsa (a.s.) için deniyor ki: "Daha beşikte konuştu, 'Ben peygamberim' dedi." Öyle olunca, daha beşikte ermiş olan birisi, onun peygamber olduğunu bilebiliyorsa, o zaman annesine nasıl konduğunu da bilmek hakkıdır. Ve fakat, İsa anne karnına o yoldan konmadı deniyor. Peki hangi yolla kondu? Rahmin başka kapısı mı var? Arka kapısı mı var, ordan saklıca girsin İsa Meryem'in içine len dangıl? Ve ona "Seni leylekler getirdi" demek, işte bu ahmaklığın daniskasıdır. İnsan bedeni, Allah'ın en büyük sanat eseridir. Onu tabak, çatal, bilmem ne diye sahte isimlerle adlandırıp, çocuğa "Seni leylek getirdi" dersen, belki o an onu kandırırsın ama ileride gerçekle yüzleştiğinde o çocuk, sana olan tüm güvenini yitirir. O çocuk, bugün bunları bilmediği, doğru dürüst anlatılmadığı için tecavüze uğrar oldu. Yıllardır böyle saklandığı, öğretilmediği için bunlar böyle bir zulme uğradılar.
ÜÇÜNCÜ EKLEME: KORKU DEĞİL, BİLİNÇ
Artık akıl iyice arttı ve bugün cahil birine neredeyse yer kalmadı bu dünyada. Neden? Çünkü okuma yazma bilmeyen ne bilgisayar kullanabilir, ne Facebook, ne Tweet. Onların tüylütü kayıp! Yani tedahülden kalkmak üzereler, çünkü çağ değişti kardeşim. Artık bilgi çağı. Bu bilgi, ilkokul çağına kadar indi. İlkokula giden bir çocuk, bir cep bilgisayarını kullanabilecek kadar akıllı iken, hâlâ onlara leylek hikayesi ile kandırıp salak bırakmak, onları cehalete mahkum etmektir. Bu yüzden, onların böyle safları kandıran şerefsizlerce tecavüze uğramasına sebep olursunuz. Korumanın yolu, onları dünyadan koparmak değil, donanımlı kılmaktır. Artık bu filmler her yerde varken, herkesin cebine inmişken, binlerce sapık türedi elbet. Çocuğunu korumak istiyorsan, ona korku salma, bilinç ver. Ona "Bunlar var ama bunlar çirkin, bunlar zararlı, bunlar insanı hayvandan aşağı düşürür" de. Ama "Bunlar yok" deme, çünkü var ve o bir gün onları bulacak.
DÖRDÜNCÜ EKLEME: SEÇİM VE SORUMLULUK
Üzüm var ama üzümü pekmez edenler olduğu gibi, üzümü şarap edenler de bu dünyada var. Üzümü pekmez edenleri Allah yarattı da, şarap edenleri kim yarattı peki? Bunların hiçbirine müsaade vermeyebilirdi Allah, ama öyle yapmamışken, o zaman sorgu zamanı, iyi ve kötü nedir sorgu zamanı, tefekkür kardeşim. Bıçakla ameliyat yapılıp hasta kurtarılır, ama zaman gelir o bıçak katilin elinde adam da öldürebilir. Öyleyse bu XXX videolar, ameliyatçının elindeki bıçak gibi olursa bir çocuğun geleceği kurtarılabilir. Yani ona "Bunlar var ve bunlar senin gelişimini, ruhunu, gözünü, kalbini zehirler" diye anlatırsan, o da bunları bir düşman gibi tanır. Ama hâlâ leylek hikayesi ile kandırırsan, o bir gün onlarla karşılaştığında ne yapacağını bilemez ve savunmasız kalır. Artık o çağ değişti, leylek hikayesi bu çağda olmaz kardeşim!
BEŞİNCİ EKLEME: GÖZÜN VE KALBİN KORUNMASI
İslam'da emredilen şey, gözü haramdan sakındırmaktır. Peki bu, gözü kapatmak mıdır? Hayır, bu kalbi ve iradeyi terbiye etmektir. Ekranda geçen o görüntü, sadece bir görüntüdür. Senin ona verdiğin anlam, onu cennet veya cehennem yapar. Eğer kalbin Allah korkusuyla doluysa, o görüntü sana sadece bir ibret olur, bir uyarı olur, tıpkı bir doktorun tıp fakültesinde hastalıkları görmesi gibi. Amacın nefsini tatmin etmekse, işte o zaman o görüntü bir zehire dönüşür. Bu yüzden asıl mesele, ekranı değil, nefsi terbiye etmektir. "Bakma" demek, "Görme" demek değildir; "Gözünü, kalbini ve niyetini kontrol et" demektir.

SONUÇ YERİNE: CESARET VE HAKİKAT
Ey insan! Bu çağ, her şeyin açık olduğu bir çağdır. Artık perde yok, saklanacak bir şey yok. İnkar etmek, yok saymak, sadece körlüktür. Asıl olan, bu gerçekle yüzleşip, onunla nasıl yaşanacağını, ondan nasıl korunacağını öğretmektir. Çocuklarımıza, gençlerimize, "Bunlar kötü, bakma" demek yetmez. Onlara "Bunlar var, ama sen onlardan daha güçlüsün, senin değerin onlardan çok daha yüksek, senin hedeflerin, hayallerin, Allah'ın rızası var" demeliyiz. Korkaklar inkar eder, cesurlar ise gerçekle yüzleşir ve ona göre yol alır. Sen hangisisin?
İşte bu bir Karoglan Risalesi'dir.
Aklı başında olanlara selam olsun.
Kar©glan
Başağaçlı Raşit Tunca
Schrems, 27.12.2016 Salı

Twittear

Signing of Raşit Tunca

Raşit Tunca
Sevgiler Saygılarla Sunarım
Smileys-2
Website Bul
Yanıtla
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

• Yazdırılabilir Versiyonu Görüntüle
Hızlı Erişim:

Bu Konuya Göz Atan Kullanıcılar: 1 Ziyaretçi(ler)

Bölümlerimiz 1:

• Cuma Selamı
  • Yasin Hatim
  • Dini Bölüm
  • Kültürel Bölüm
  • Raşidi Tarikatı

Bölümlerimiz 2:

• Tasavvuf Bölümü
  • Raşid Tunca
  • PNG Resimler
  • JPG Resimler
  • GiF Resimler

Sosyal Medya Hesaplarımız

• Raşit Tunca Board
  • Yukarı Çık
  • Lite (Arşiv) Modu
  • RSS
  • impressum
  • Hakkımda
  • iletişim Adresimiz
Support yardım | RAŞiT HOCA | Tarih: 08-12-2026, 11:58 PM Türkçe Çeviri: MyBB Pro, Yazılım: MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. | Theme JAMPS